5.výročie našej prípravky

26.06.2014 14:16

 

Malinovská futbalová prípravka oslavuje tento rok 5.výročie svojho vzniku. Je súčasťou veľkej futbalovej rodiny TJ Malinovo a úspešne reprezentuje našu obec v celom bratislavskom kraji.

Na začiatku, hlavným cieľom bolo podchytiť žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí behali po ihrisku bez dohľadu skúseného trénera. Následne sa tvoril systém práce a ďalšie podmienky pre športovú výchovu našich najmenších. Začali pravidelné tréningy, priateľské a majstrovské  zápasy. Podporili nás aj rodičia, ktorí medzi prvými pochopili a podporovali aktivity smerujúce k športovaniu našich detí.  Hlavným cieľom realizačného tímu prípravky TJ Malinovo je vychovávať naše deti  k láske k športu , tolerancii , disciplíne,  zvyšovať ich morálne a vôľové vlastnosti, učiť ich rešpektu, kolektívnemu duchu a vychovať z nich dobrých športovcov a dobrých ľudí. V súčasnosti je v prípravke registrovaných  52 žiakov, ktorí sú zaradení do troch vekových kategórií. Najstarší chlapci hrajú v týždennom cykle majstrovskú futbalovú súťaž Bratislavského futbalového zväzu a v sezóne 2013/2014 odohrali 24 majstrovských zápasov a umiestnili sa  na 3.mieste z  13. družstiev. Stredná kategória pripravky  sa zúčastňujú v dvojtýždňovom cykle, súťaže pod názvom Dunajský pohár a Pusinky hrajú turnaj MAMATAMI. Veríme,  že rady prípravky sa budú zvyšovať aj v budúcom období.

Našim malým futbalistom,  ich rodičom a trénerom prajeme k 5.výročiu veľa úspechov a víťazných gólov.

Športu zdar a futbalu zvlášť!

Realizačný tím prípravky tvoria : Dúcz Jozef, Lyžica Gabriel, Verbók Igor, Koller Martin, Šalgovics Juraj, Horváth Július a Gyűszű Tibor.