O domácom prehratom zápase

10.04.2014 18:01

    V stredu sme odohrali odložené druhé jarné kolo v domácom prostredí proti družstvu Nová Dedinka. Boli sme  papierovými favoritmi zápasu jednoducho preto, lebo sme súpera zdolali v jesennej časti súťaže na ich pôde 13:1. Vychádzali sme z toho, že ak postavíme najsilnejšiu  šestku od začiatku zápasu, zvyšní náhradníci dostanú príležitosť a zahrajú si za predpokladu, že výsledok zápasu v krátkom čase bude v náš prospech. Aké to bolo nemilé prekvapenie, keď najsilnejšia šestka nebola schopná si prihrať loptu a takmer sme sa nedostali ani len cez polovicu ihriska. Súper od začiatku hral aktívnejšie,  bol pohyblivejší a hral s veľkým dôrazom v osobných súbojoch. Práve tento faktor bol rozhodujúci pre konečný výsledok  zápasu. Ani po čiastočných prestriedaniach obraz hry sa nemenil. My, tréneri sme nevedeli nájsť vhodnú taktiku na dôraznú hru súpera a ubúdajúcimi minútami nám bolo jasné, že výsledok, ktorý bol v náš neprospech v pomere 0:1, nebudeme schopní zvrátiť. Začali sme šípiť, že aj druhé jarné kolo prehráme. Naše predtuchy sa naplnili po konečnom hvizde rozhodcu keď sa na svetelnej tabuly  ligotalo konečných 0:2  v náš neprospech.

    Realizačný tím po zápase hľadal chyby a dôvody prehratého zápasu. Prvým faktorom prehry bola nedôraznosť našich hráčov v osobných súbojoch. Postrádali sme kolektívnu hru a nasadenie. Ďalšími boli slabá bojovnosť a strach zo súpera i keď súper bol oproti nám po fyzickej stránke rovnocenný. Jednodoucho povedané, našim zverencom chýbal futbalový duch a radosť z hry.

    Na základe tejto hernej analýzy  sme si my, tréneri položili otázky: "Robíme veci dobre ? Pripravujeme chlapcov na trénigoch tak aby hrali na zápasoch podľa našich predstáv?". Na tieto otázky sme nenašli odpovede a otázok by mohlo byť oveľa viac ale jedna vec je istá, že métu, ktorú sme si stanovili na začiatku jarnej časti sezóny sa nám pomaly ale iste rozplýva a v krátkom časavom horizonte sa budeme musieť zmobilizovať a nájsť východisko z našej hernej krízy, ktorú v súčasnej dobe prežívame.

 

Dúcz Jozef - tréner